22. maj 202415:30 - 17:30
Samråd: Tech-giganternes manglende efterlevelse af lovgivningen om aldersgrænse for samtykke

Udvalget for Digitalisering og It har kaldt justitsminister Peter Hummelgaard (S) og erhvervsminister Morten Bødskov (S) i åbent samråd om techgiganternes manglende efterlevelse af lovgivningen om aldersgrænse for samtykke til behandling af personoplysninger. 

Spørgsmålene er stillet med udgangspunkt i medieomtalen af, at techgiganter som TikTok og Snapchat har valgt ikke at efterleve de danske regler om aldersgrænse for samtykke til behandling af på sociale medier.

Udvalget har bedt ministrene svare på, om de er enige i, at meningen med at hæve aldersgrænsen for, hvornår børn kan give samtykke til behandling af personoplysninger fra 13 år til 15 år, var at sikre børn særligt på sociale medier, og om techgiganternes tilgang til aldersgrænsen sikrer børn.

Udvalget har yderligere spurgt, om ministrene i lyset af Det Europæiske Databeskyttelsesråds afgørelse mod Meta om et forbud mod behandling af personoplysninger til brug for adfærdsbaseret markedsføring mener, at der ikke kan stilles samme krav til brugeroprettelse som til samtykke om personoplysninger.

Derudover har udvalget bedt ministrene svare på om borgerne i Danmark kan være trygge ved lovgivningen og retssikkerheden, når techgiganterne omgår eller ignorerer loven.

Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech-Nielsen (SF).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

Lisbeth Bech-Nielsen

MF (SF), finansordfører
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2009)

0:000:00